După echipa formată din 42 de medici și asistenți medicali din România care vine în R. Moldova pentru a completa echipele medicale de aici în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, Guvernul român urmează să mai aprobe astăzi și o hotărâre de Guvern, prin care va fi alocată o sumă importantă pentru o donație făcută către R. Moldova.

Despre aceasta a anunțat premierul român Ludovic Orban înainte de îmbarcarea medicilor care vin în misiune în R. Moldova.

Detalii: VIDEO // Orban, la îmbarcarea medicilor care vin în misiune în R. Moldova: Să arătăm că suntem mai aproape unii de alții

Este vorba despre materiale, echipamente, medicamente, substanțe necesare în bătălia anti-COVID și anume: 500 mii măști FFP2, FFP3, 50 mii combinezoane, medicamente Plaquenil şi Kaletra.

Amintim că, echipa de medici români și asistenți medicali care vine în R. Moldova, este specializată în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă și va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile. 

Menționăm că din cele 500.000 măști și 50.000 combinezoane astăzi la Chișinău, împreună cu medicii vor fi aduse 3000 combinezoane de protecție, 6000 măști de protecție FFP2, 6000 măști chirurgicale, 11500 perechi de mănuși, 100 viziere; 10 izolete concepție a cercetătorilor militari din România. 

Detalii: Detalii despre echipa de medici români care vine astăzi în R. Moldova