Premierul român Ludovic Orban a ținut un discurs emoționant și încurajator pentru medicii români care vin astăzi în R. Moldova să completeze echipele de medici de aici care luptă cu COVID-19. Orban le-a mulțumit enorm pentru că au acceptat să meargă în această misiune. Totodată, premierul a anunțat că după plecarea lor, astăzi, Guvernul român va aproba o hotărâre pentru o donație de mii de măști și combinezoane, dar și medicamente necesare pentru tratamentul pacienților.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru efortul pe care-l faceți și vreau să știți că aveți aprecierea și respectul meu pentru faptul că v-ați implicat în această misiune umanitară fraternă, pentru frații noștri de peste Prut, și care se află într-o situație dificilă. Vă mulțumesc că ați acceptat să-i sprijinim și, practic, să vă folosiți toate cunoștințele, experiența talentul și energia pentru a-i vindeca pe frații noștri de peste Prut. Reprezentați România cu cinste și faceți un lucru extrem de benefic atât pentru România cât și pentru Basarabia. Vă doresc drum bun! Să aveți ocazia de a face bine semenilor noștri de peste Prut și prin această misiune să arătăm că suntem mai aproape unii de alții.

Folosesc această ocazie să anunț că astăzi în cadrul ședinței de Guvern vom adopta o hotărâre de Guvern, vom aloca o sumă importantă pentru o donație făcută către R. Moldova în materiale, echipamente, medicamente, substanțe necesare în bătălia anti-COVID, este vorba despre 500 mii măști FFP2, FFP3, 50 mii combinezoane, medicamente Plaquenil şi Kaletra, necesare pentru tratamentul pacienților de COVID, adică în urma dumneavoastră vor veni și ajutoare substanțiale pentru cei care au nevoie din R. Moldova. Vă mulțumesc, vă felicit, să aveți o misiune cât se poate de benefică și ne revedem la întoarcere. Drum bun și spor la treabă!”, a declarat Ludovic Orban înainte de îmbarcarea medicilor care vin în misiune în R. Moldova.

Vezi și: Detalii despre echipa de medici români care vine astăzi în R. Moldova