În după amiaza zilei de marți, 28 aprilie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir în care au fost depistați peste 1,5 milioane EUR la postul vamal Leușeni.

În context, trebuie menționat faptul că șoferul tirului a fost anterior plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.  

În rezultatul expertizării banilor, într-un timp record scurt, a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 EUR. La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă.

De asemenea, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până la moment, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor.

Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Urmărirea penală și măsurile speciale de investigație continuă pentru identificarea tuturor circumstanțelor ce urmează a fi stabilite pe caz.

Anterior, Deschide.MD a relatat că cei peste 1,5 mln de euro ar proveni din contrabanda cu țigări, iar beneficiarul lor ar fi unul dintre frații Tătăroi. Într-un comunicat de presă, PCCOCS a anunțat că procurorii analizează mai multe versiuni, printre care și cele vehiculate în presă.

Conform aceluiași comunicat, banii au fost împachetați, sigilați, și sunt păstrați în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal, iar TIR-ul a fost indisponibilizat pe teritoriul postului vamal Leușeni, dar și faptul că ersoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

FLASH (VIDEO) // Captură impresionantă la vama Leușeni. Un milion jumătate de euro, descoperiți într-un TIR

Noi detalii despre cei 1,5 mln de EURO, la Leușeni. Cui aparține TIR-ul și ai cui ar fi banii

PCCOCS despre captura de 1,5 mln euro, la Leușeni: Analizăm mai multe versiuni, inclusiv și cele vehiculate în presă