Autoritatea Aeronautică Civilă a R.Moldova a anunțat că a selectat operatorii care vor efectua curse charter suplimentare d repatriere a cetățenilor în perioada 27 aprilie - 3 mai. Astfel, „Air Moldova” va opera zboruri din Varsovia, Frankfurt, Verona, Venetia și Londra. Totodată, Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că în perioada 04-17 mai vor fi organizate noi curse din Franța, Marea Britanie, Italia și Federația Rusă.

Astfel, prețul unui bilet pentru cursele operate în această săptămână variază între 96 și 147 de euro.

Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale, prin Dispoziția nr. 21 din 24 aprilie, a autorizat  desfășurarea concursului pentru ofertele companiilor aeriene care intenționează să opereze zboruri în perioada 4 - 17 mai. Orarul curselor charter pentru aceste destinații va fi stabilit ulterior.

MAEIE îndeamnă cetățenii să se informeze despre zborurile efectuate în scopul repatrierii, exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile, a Guvernului, a Ambasadei sau Consulatului General al Republicii Moldova din țara de reședință.