Mai mulți moldoveni care s-au pornit spre R. Moldova au fost întorși de la granița cu Germania înapoi în Franța. Despre acest lucru scrie unul din pasageri pe pagina sa de Facebook.

„Nu vă porniți oameni buni din Franța în Moldova cu autobuzele Trans Eric Tur. Ne-au oprit în Germania și ni-au întors înapoi”, scrie un pasagerul. 

Amintim că anterior 220 de cetățeni moldoveni au rămas blocați pe aeroportul din Charles de Gaulle din Paris după ce au apelat la serviciile Trans Eric Tur. Pentru un bilet au achitat 300 de euro, pe când costul real ar fi de 220 de euro. Între timp, le-ar mai fi fost ceruți câte 30 de euro. 

„Trans Eric” a fost înregistrată în anul 2010 și în spatele companiei sunt Eduard Begu și Irina Svetenco-Podrea, ultima fiind administratoare. Compania are ca activități licențiate transportul auto de călători și mărfuri. În august 2019, Eduard Begu a fost acuzat că ar fi stat în spatele incendierii mai multor autocare care aparțineau unei firme concurente. De cealaltă parte, reprezentanții „Trans Eric” menționau că dosarele privind incendierea autocarelor au fost fabricate, iar concurenții acestora urmăresc eliminarea companiei de transport de pe piață.