Republica Moldova continuă să fie printre ultimele țări când vine vorba despre modul în care este percepută corupţia în sectorul public. Țara noastră a coborât 20 de poziții, și se află acum pe locul 123, din 176.

Ţara noastră se află pe locul 123, la egalitate cu Azerbaijan, Djibouti, Honduras, Laos, Mexic, Paraguay și Sierra Leone, arată clasamentul publicat miercuri de organizaţia Transparency Internaţional.

În fruntea clasamentului de anul acesta, ca ţară cel mai puţin influenţată de corupţie, se află Danemarca, la fel ca anul trecut, urmată de celelalte state nordice.

-----------------IPC este un indice agregat care reflectă nivelul perceperii corupţiei în diferite ţări ale lumii. Indicele este calculat la o scară de la 0 până la 100, unde „0” semnifică corupţie totală, iar „100” – lipsă totală de corupţie. IPC 2016 are la bază 12 studii efectuate de instituţii internaţionale notorii, inclusiv: Bertelsmann Foundation (Transformation Index), Economist Intelligence Unit (Country Risk Ratings); Freedom House (Nations in Tranzit); Global Insight (Country Risk Ratings); IMD World (Competitiveness Yearbook); Political Risk Services (International Country Risk Guide) World Bank Group (Country Policy and Institutional Assessment), World Justice Project (Rule of Law Index).