Apar noi detalii despre impresionanta sumă de 1,5 mln euro capturată la Leușeni. În investigația Deschide.MD a fost stabilită firma (Disofi-Trans SRL) căreia îi aparține TIR-ul în care au fost găsiți banii, presupusul beneficiar al sumei (Vladimir Mardar) și relațiile cu ex-deputatul PD, Constantin Țuțu. Reporterii Ziarului de Gardă au identificat și alte conexiuni ale persoanelor implicate în acest caz cu alți reprezentanți ai federațiilor sporturilor de contact, inclusiv președintele FEA, Dorin Damir.

Astfel, Eugen Vizir, soțul fondatorului companiei Disofi-Trans SRL, Valentina Vizir, apare în mai multe fotografii comune cu reprezentați ai clubului de box thailandez „Thai-Boxing Club”, care, la rându-i, sunt apropiații lui Dorin Damir și Constantin Țuțu.

Valentina Vizir și soțul său

Eugen – Soțul Valentinei Vizir alături de Constantin Bolea – vicepreședintele acestei Federații.

ugen – Soțul Valentinei Vizir alături de Constantin Bolea – vicepreședintele acestei Federații

Amintim că Deschide.MD a scris că cele peste 1,5 milioane de euro, depistate de vameșii de la Leușeni la data de 18 aprilie, ar aparține unui cunoscut interlop din comuna Băcioi.

În dimineața zilei de 18 aprilie, în jurul orei 10:30, la intrarea în punctul vamal Leușeni, a intrat un TIR de marca Mercedes Actros, înregistrat în R.Moldova cu numerele DES 991, la volanul căruia se afla V. Gurschi, un șofer în vârstă de 36 de ani.  Conform procedurilor, TIR-ul a fost supus verificărilor, iar în timpul controlului de rigoare, pur întâmplător, vameșii au depistat în cabina șoferului, mai exact în dormitor, mai multe pachete și cutii cu bancnote de 20 și 50 de euro.

Fiind numărate toate bancnotele s-a stabilit că suma ar fi aproximativ 1.590.660 de euro, iar despre acest caz imediat au fost sesizate toate organele abilitate, inclusiv procurorii PCCOCS. Surse apropiate anchetei ne-au comunicat că TIR-ul aparține companiei de transport internațional de mărfuri Disofi-Trans SRL. 

Directorul Disofi-Trans SRL, Dina Rusu, a confirmat faptul că V. Gurschi este angajat, dar și că TIR-ul aparține companiei pe care o conduce. Însă când a fost întrebată despre incidentul de ieri de la vama Leușeni, Rusu ne-a spus că nu ne poate oferi mai multe detalii și nici nu cunoaște ai cui au fost banii, iar ulterior a rupt brusc apelul telefonic.

De altă parte, sursele Deschide.MD, apropiate anchetei, susțin că banii ar fi provenit din contrabanda cu țigări, iar beneficiarul lor este unul dintre frații Tătăroi.

Mai exact, este vorba despre Vladimir Mardar, cunoscut în lumea interlopă ca „Vova” sau „Tataroi” (inițial numele său de familie era „Tataroi” însă, din cauza problemelor cu legea, și-a schimbat numele de familie în „Mardar”). Numele Vladimir Mardar apare și într-o investigație realizată de RISE Moldova, în care jurnaliștii de investigație îl leagă de numele fostului deputat PDM, Constantin Țuțu, care vara trecută a fost anunțat în căutare internațională de autoritățile de la Chișinău în baza unui mandat de arest, iar recent acesta s-a predat organelor de drept și a fost pus sub control judiciar. 

Detalii: Noi detalii despre cei 1,5 mln de EURO, la Leușeni. Cui aparține TIR-ul și ai cui ar fi banii