Lotul de materiale de protecție, procurat de autorități din China, a ajuns, astă-noapte, în R. Moldova. Astfel, testele, măștile, combinezoanele și alte lucruri extrem de necesare medicilor în lupta cu COVID-19 ajung la Chișinău la o lună și jumătate de când am înregistrat primul caz de coronavirus și avem deja 67 de morți, inclusiv cinci medici.

Încărcătura de la bordul avionului militar rusesc, un AN-124 „Ruslan”, care a aterizat aproape de miezul noții pe Aeroportul Internațional Chișinău, include peste 80 de mii de teste de depistare a COVID-19, peste 80 de mii de kituri de extracție, peste 280 de mii de respiratoare KN 95, peste 600 de mii de perechi de mănuși medicale, 50 de mii de tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție.

Igor Dodon susține că lotul are un volum de peste 50 de tone, o parte din produse fiind procurată din bugetul de stat, iar o parte - din sursele donate de mai multe companii, persoane fizice, inclusiv din diasporă, și organizații internaționale.

Menționăm că în R. Moldova au fost înregistrate deja 2 472 de cazuri cu COVID-19, aproape 600 fiind lucrători din sistemul medical. Totodată, 457 de persoane au fost tratate, iar 67 au decedat din cauza COVID-19.

Ziarul Național