Ședința de judecată privind anularea măsurii de reprimare sub formă de arest pe numele liderului „Partidului Nostru” în cadrul dosarului „Gorbunțov” a fost amânată pentru 10 februarie. Procurorul Vitalie Busuioc a prezentat mai multe documente pe care instanța urmează să clasifice în cele care pot fi prezentate apărării și cele care au grif secret.

Am fost obligat să prezint materialele cauzei penale care au stat la baza începerii urmăririi penale. Materialele respective au fost prezentate. Instanța a amânat ședința pentru a examina materialele prezentate”, a declarat procurorul după ședința de judecată.

Amintim că pe 24 octombrie, judecătoria Centru a decis să elibereze un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pus anterior sub învinuire pentru comandarea asasinării bancherului rus, Gherman Gorbunțov. Instanța a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pentru 30 de zile cu calcularea din momentul reținerii.

Potrivit ordonanţei procurorului, Usatîi este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi anume că, prin intermediul unei companii offshore, l-a deposedat pe Gorbunţov de 68 de mii 401 acţiuni, în sumă totală de peste 113,5 milioane de lei. Totodată, politicianul este învinuit că a comandat şi a organizat tentativa de asasinare a lui Gorbunţov, refugiat la Londra.