Preotul Bisericii „Sfânta Parascheva” din satul Ratuș, raionul Criuleni, Ion Marian, le promite oamenilor că, în pofida situației complicate provocate de COVID-19, vor avea parte de bucate sfințite și în acest an. Clericul i-a îndemnat pe enoriași să stea acasă, să respecte recomandările specialiștilor și să asculte liturghia de Paște de la poartă. Ulterior, promite slujitorul, el va porni pe ulițele satului pentru a vesti Învierea Domnului.

„În Noaptea de Înviere, am rugămintea ca toată lumea să stea acasă și să asculte de la poarta casei Sfânta Liturghie de Paști, cu coșurile pline de bunătăți pe care doriți să le sfintiți. Eu voi dubla volumul la boxele plasate pe pilonii din sat, iar dumneavoastră o să fiți ca și cum în jurul bisericii. După Sfânta Liturghie, în jurul orei 2.00, voi porni pe străzile satului până dimineață. Cei care care doresc să sfințească bucatele pascale să stea la poartă cu lumânări aprinse și să cântați „Hristos a Înviat”. Voi ajunge la fiecare dintre dumneavoastră. Vă rog înțelegere și ascultare. Toată lumea va avea parte de bucate sfințite chiar la gospodăria lor”, promite Ion Marian.

Clericul a încercat să-i liniștească pe oameni, asigurându-i că vor avea parte de o noapte de vis.

„Nu vă porniți în zadar la biserică că veți fi întorși înapoi de poliție. Simt ca Dumnezeu ne pregătește o noapte de vis, în laude și cântări de bucurie în cinstea Învierii Domnului!”

Preotul sugerează că a recurs la această soluție pentru a nu permite virusului să se răspândească. De asemenea, acesta a transmis un mesaj de recunoștință pentru medicii care luptă cu COVID-19.

„Am luat această decizie pentru a ușura și așa anevoioasa muncă și povară a fraților noștri medici, care trec și așa prin întunericul morții în fiecare zi de lucru, cărora mă închin până la pământ”

Ion Marian este preot al Mitropoliei Basarabiei, care se supune Patriarhiei Române. Acesta este coordonator de proiecte al Misiunii Sociale „Diaconia”, care desfășoară mai multe acțiuni de caritate în R.Moldova.