Anunțul a fost făcut astăzi de către vicepremierul pentru Reintegrare, Crisina Lesnic, în cadrul unei conferințe de presă.

„Pentru depășirea unei situații de urgență, cauzată de pandemia COVID-19, lipsa informațiilor reale din regiunea transnistreană, dar și blocarea salvării vieții și sănătății omenești, am constat că unica soluție la momentul actual este convocarea formatului 5+2. Vă anunț că astăzi am expediat această solicitare în adresa tuturor actorilor din formaul 5+2 în care am cerut să fie convocată de urgență ședința pe subiectul COVID-19”, a declarat vicepremierul, Cristina Lesnic. 

Aceasta a menționat că Biroul de Reintegrare urmărește îndeaproape situației de criză din regiunea separatistă. 

Lesnic a precizat că în ultima perioadă Chişinăul a întâmpinat dificultăţi în comunicarea cu partea transnistreană, în special, după ce Tiraspolul a „inventat şi impus” o autizolare faţă de partea dreaptă a Nistrului.

Forțele separatiste de la Tirsapol au blocat accesul cadrelor medicale în regiune. Astfel, Lesnic afirmă că autoritățile constituționale nu cunosc situaţia privind pandemia de COVID-19, din regiunea separatistă. 

Până acum în regiunea transnistreană au înregistrate 93 de cazuri de COVID- 19.