Factorul politic s-a implicat, și de această dată, în compromiterea sărbătorilor religioase și anume sărbătorile pascale care se apropie. Mai exact, este vorba despre Igor Dodon, care a „sărit” înaintea Mitropoliei cu anunțul că „l-a informat pe ÎPS Mitropolitul Vladimir că, în urma apelului pe care l-a făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an în țara noastră Focul Haric”. Despre acest fapt relatează deputatul Iurie Reniță și susține că aici nu era cazul ca Dodon să se implice, iar apelul către credincioși pentru aducerea focului haric putea să-l facă ÎPS Mitropolitul Vladimir.

„Dincolo de clipele sacre ale învierii Domnului nostru Isus Hristos, nu intenționez să diminuez, în niciun fel, măreția și caracterul divin al evenimentului pe care le trăiesc sufletele noastre păcătoase, dacă factorul politic nu s-ar fi implicat (și de această dată!) pentru a compromite bucuria pascală supremă. Tocmai unde nu era cazul să se implice, chiar acolo a apărut din nou „milostivul nostru enoriaș” Igor Dodon, care „l-a informat pe ÎPS Mitropolitul Vladimir că, în urma apelului pe care l-a făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an în țara noastră Focul Haric”. Oare nu se putea ca vlădica Vladimir să facă acest apel direct către credincioși pentru aducerea focului haric și nu chiriașul vremelnic a sediului președinției și reședinței de la Condrița? La sigur că aceștia ar fi reacționat pe potrivă, considerându-l ca pe un gest creștinesc”, scrie Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook

Parlamentarul menționează că „Dodon își face din nou campanie prezidențială din treburile exclusiv bisericești” și că este „cel mai incredibil profitor, care e în stare de orice, doar să se mențină la putere”.

Reniță este de părerea că cel mai bine „l-a caracterizat fostul lui tutore și consilier prezidențial Mark Evghenievici Tkaciuk: «... Cu toată lenea și pasivitatea mea politică pot să-mi dau seama că Dodon este o ființă, care, pentru un ban, poate strica aerul până și în biserică!”

În acest context, deputatul a făcut și un apel către fețele bisericești de a nu-i mai permite lui Dodon să se implice în treburile bisericești.

„Aș avea și eu un apel respectuos și creștinesc către fețele bisericești: nu-i mai permiteți lui Dodon să intervină și să se implice în treburile bisericești, precum a mai făcut-o și în campania prezidențială din 2016. Dacă pandemia de coronavirus mai poate fi tratată medicamentos, din păcate mult mai complicat e cazul clinic al pacientului Dodon-profitorul și Dodon-fariseul. Chiar că este incurabil. Diavolul și-a băgat, iarăși, coada în treburile bisericești. Pașol, diavol, na turbinca și la butoiul cu smoală!”, a conchis deputatul.

Menționăm că, ieri, 9 aprilie, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook: „L-am informat, de asemenea, pe ÎPS Mitropolitul Vladimir că în urma apelului pe care l-am făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an în țara noastră Focul Haric”. Tocmai după aceasta, a apărut comunicatul Mitropoliei Moldovei prin care au anunțat că „Focul sfânt va fi adus de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, şi va fi distribuit delegaţiilor eparhiilor din cadrul Mitropoliei noastre la Aeroportul Internaţional Chișinău, care ulterior va fi repartizat prin protopopiate fiecărei parohii”.