Uniunea Europeană a lansat cea de-a doua ediție a Premiului pentru Energie Durabilă în țările Parteneriatului Estic. Acesta face parte din „Săptămâna Energiei Durabile"-2020, organizată de UE, şi care promovează eficiența energetică și folosirea energiei regenerabile, ce ajută direct cetățenii și comunitățile să economisească energia sau să folosească surse de energie eco, transmite MOLDPRES.

Competiția este deschisă până pe 17 aprilie, deopotrivă pentru cetățeni și companii, instituții guvernamentale și autorități locale, ONG-uri și organizații de tineret din una sau mai multe țări ale Parteneriatului Estic. Condiția principală este ca proiectul participant să fi beneficiat de sprijinul UE fie direct, fie indirect, printr-o organizație parteneră.

Solicitările de participare trebuie depuse în format electronic, prin completarea unui formular online disponibil în engleză și rusă. Vor fi desemnați șase finaliști care vor fi invitați la Bruxelles pentru a participa la „Săptămâna Energiei Durabile”, în perioada 22-26 iunie. Câștigătorul va fi anunțat pe 23 iunie, în cadrul unei ceremonii speciale.

Schimbarea climatică, generată de încălzirea globală, este o provocare pe termen lung pentru umanitate, iar Uniunea Europeană caută soluții prin care să asigure un viitor mai bun și mai sănătos pentru întreaga planetă. Utilizarea eficientă a energiei, creșterea ponderii energiei durabile și regenerabile fac parte din această abordare.