Începând de mâine, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 vor fi tratați la domiciliu, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit acestora, pacienții vor fi instruiți despre modul în care trebuie să-și monitorizeze starea de sănătate, iar medicii de familie vor fi cei care îi vor supraveghea.
 
Este elaborată o fișă de monitorizare în care se va duce evidența supravegherii timp de 14 zile. Este elaborat și un film, care va fi transmis fiecărei persoane aflate în tratament la domiciliu pentru a se automonitoriza. Vor învăța cum se măsoară corect temperatura, frecvența respirației”, au spus reprezentanții MSMPS.
 
Totuși, excepție de la această regulă fac copiii, femeile însărcinate și persoanele care au boli cronice, cum ar fi diabet zaharat, boli cardiace sau respiratorii etc.
 
Pentru copii si gravide nu s-a schimbat tactica si algoritmul. Ei în continuare vor fi disponibili spre spitalizare, în absolut toate formele clinice”, a declarat specialistul din cadrul MSMPS - Svetlana Lupu.
 
Potrivit celor mai recente informații, în R.Moldova au fost înregistrate 1.174 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Dintre acestea, 50 de persoane s-au recuperat, iar alte 28 s-au stins din viață din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.