Femeia din Hâncești care a fost confirmată cu coronavirus pe data de 7 martie, fiind primul pacient infectat din R. Moldova, vine cu un șir de dezvăluiri și îi acuză pe președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu că au spus un șir de neadăvăruri despre cazul ei.

Aceasta revenise în aceiași zi, 7 martie, din Italia, și a fost acuzată de Chicu precum că ar fi „iresponsabilă” și că a fugit dintr-un spital, unde era internată cu coronavirus. Femeia spune că, de fapt, medicii au diagnosticat-o cu pneumonie. 

Detalii: BREAKING NEWS// Primul caz de coronavirus depistat în Republica Moldova. O femeie de 48 de ani, infectată

„Nu-i adevărat nimic din ce s-a spus la televiziune. La televiziune nu se spune totul drept, mai ales domnul Dodon și domnul Chicu, cum au vorbit că eu am două cetățenii. Nu e adevărat. Eu eram cu pașaportul biometric. Pe mine, unde lucram, nu au vrut să mă mai primească. Eu am rămas pe drumuri. Și atunci a hotărât, fiica doamnei la care eu am lucrat, să mă ducă pe două zile la un hotel. Hotelul a lucrat doar două zile, luni trebuia să se închidă, pentru că nu mai erau clienți. Am fost nevoită să-mi iau bilet, să vin acasă, să mă lecuiesc în țară la mine. Mie medicii din Italia mi-au zis că am pneumonie, să stau în pat și să mănânc fructe”, a declarat femeia în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Detalii: Fiul femeii cu coronavirus explică de ce aceasta a venit în R. Moldova

Femeia mai spune că atunci când a venit în R. Moldova, „era închis tot și nu putea să intre în casă la cald, iar vecinii au luat-o în casă și au sunat-o pe fiica și i-au zis „vino și ia-o undeva, că ea nu are niciun virus, doctorii i-au scris că nu are virus, dar că are pneumonie”.

Amintim că, a doua zi după ce femeia a sosit la Chișinău, pe 8 martie, Chicu a declarat într-o conferință de presă că „ea ar fi fugit dintr-un spital din Italia”.

„Într-un mod foarte iresponsabil a părăsit spitalul de acolo, s-a urcat în avion și a venit acasă. Am menționat că cetățenii R. Moldova, oriunde s-ar afla, sunt așteptați acasă, dar fiecare trebuie să manifeste responsabilitate. În cazul de față avem un caz de iresponsabilitate totală. Persoana respectivă a pus sub pericol sănătatea mai multor persoane, inclusiv în aeroportul italian, în aeronavă și aici, la noi”, a declarat Ion Chicu atunci. 

Ulterior, șeful statului Igor Dodon i-a dezvăluit identitatea în cadrul unei conferințe de presă, menționând că aceasta ar deține și cetățenia României, fapt negat de femeie în declarația de mai sus din cadrul emisiunii. 

Detalii: Dodon nu crede că a greșit când a dezvăluit numele pacientei diagnosticată cu coronavirus: Nu am încălcat nimic

La moment, femeia declară că a făcut un șir de consultații la medicul de familie și se simte mai bine. Aceasta a transmis un mesaj de mulțumire medicilor care au tratat-o de la „Spitalul Republican”.

Detalii: Exclusiv (DOC) // Povestea femeii din Hâncești infectată cu Coronavirus. A fost internată, externată și internată din nou