Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște centrul OncoGen, Timișoara, ca fiind singurul din România care are în testare un vaccin împotriva Covid-19. Anunțul a fost făcut de Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale, pe pagina de Facebook.

„Acest lucru atestă ceea ce am mai spus. Centrul OncoGen se află în liga mare a cercetării mondiale alături de institute și companii recunoscute pentru performanța în cercetarea medicală de vârf. Aveți încredere în cercetarea românească! Noi mergem înainte!”, se mai arată în mesajul postat de Păunescu. 

Amintim că, pe 25 martie curent, profesorul doctor Virgil Popescu a anunțat că specialiștii de la OncoGen au finalizat vaccinul împotriva coronavirus, pentru testarea în laborator.

Detalii: România are vaccinul anti-COVID-19. Profesorul doctor Virgil Păunescu oferă detalii

Ulterior, cercetătorii români de la Institutul OncoGen, în colaborare cu cu Banca de Sânge din Dresda, au inițiat o campanie de recoltare de sânge de la persoanele vindecate de COVID-19. Insititutul susține că aceasta ar fi o nouă soluție care i-ar putea ajuta pe pacienții infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă.

Vezi și: COVID-19 // După vaccinul anti-coronavirus, cercetătorii români propun un nou tratament. În ce constă acesta

Vezi și: Coronavirus: China, acuzată de furtul intelectual al unei scheme de vaccinare elaborată de cercetătorii români