Autoritățile au decis instituirea unor măsuri mai dure de carantină în municipiul Soroca. Decizia vine ca urmare a nerespectării de către cetățeni și agenți economici a măsurilor impuse anterior.

Din păcate în municipiul Soroca continuă răspândirea acestui virus, iar măsurile întreprinse până acum nu au efectul pe care îl dorim. Totodată, respectarea regimului de carantină de către cetățeni și agenți economici nu este tocmai la nivelul decis de autorități. În aceste condiții, pentru municipiul Soroca, Comisia a decis instituirea unor măsuri mai stricte, mai dure în privința circulației cetățenilor, aflării lor în stradă pe timp de zi și timp de noapte”, a declarat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Mai exact, este vorba despre deplasările în afara domiciliului a persoanelor în vârsta de peste 63 de ani fără un temei bine argumentat, interzicerea aflării persoanelor în grup mai mare de 2 oameni. Totodată, pentru deplasarea în afara domiciliului toate persoanele sunt obligate să utilizeze mijloace individuale de protecție.

La fel, se interzice comerțul online pentru toate categoriile de mărfuri și produse, cu excepția produselor alimentare, farmaceutice și articolelor de igienă.

Se interzice și aflarea și deplasarea în autovehicule a unui număr mai mare de două persoane.