Oxana Domenti a plecat din funcția de ambasador al R. Moldova în Elveția. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Serviciul de Presă al Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Atribuțiile sale au fost preluate de Iulian Grigoriţă, Însărcinat cu afaceri ad interim.

Plecarea sa nu a fost însă făcută publică de către MAEIE, în timp ce pe site-ul forumului economic „Delphi Economic Forum” aceasta este prezentată ca consilier superior al directorului regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, respectiv cele două funcții se suprapuneau. Evenimentul economic urma să aibă loc între 5-8 martie 2020, însă a fost anulat din cauza pandemie de COVID-19.

MAEIE nu a putut să ne ofere informația despre data când Domenti a plecat din funcția de ambasador al R. Moldova în Elveția. 

Cu toate acestea, pe platforma forumului economic este specificat că înainte de a se alătura OMS pentru Europa, Oxana Domenti a îndeplinit funcția de Ambasador, Reprezentant Permanent al R. Moldova la Oficiul ONU, OMC și alte organizații internaționale la Geneva și Ambasador al R. Moldova în Elveția între 2018-2020.