Fostul prim-ministru al R. Moldova Valeriu Muravschi a trecut la cele veșnice, la vârsta de 70 de ani. Tragedia s-a produs noaptea trecută într-un spital din capitală, scrie ProTV. Politicianul a suportat recent o operație complicată. 

Între timp, Vasile Șoimaru, fost deputat în Parlamentul R. Moldova și semnatar al Declarației de Independență, scrie pe pagina sa de Facebook: „CU MARE DURERE-N SUFLET VĂ ANUNȚ CĂ, ASTĂZI, 8 APRILIE 2020, eu am pierdut un coleg și frate, noi am pierdut un patriot, un om de stat, premierul Independenței noastre, Valeriu Muravschi. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!!! Condoleanțe familiei, inclusiv copiilor din străinătate...”

Valeriu Muravschi a fost un politician și om de afaceri din Republica Moldova, care a îndeplinit funcția de prim-ministru al Republicii Moldova (1991-1992).

Principala problemă cu care a fost confruntat Valeriu Muravschi în calitate de prim-ministru a fost soluționarea conflictului din Transnistria. La 15 martie 1992, Guvernul Republicii Moldova a făcut un apel către locuitorii din raioanele de pe malul stâng al Nistrului să respecte autoritățile de stat.