Douăzeci de angajați MAI, din cadrul IGSU, IGP și INP, au fost infectați cu COVID-19 de la începutul stării de urgență în R.Moldova, anunță Ministerul Afacerilor de Interne într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, din cei 20 de angajați ai MAI onfirmați pozitiv cu acest virus, o persoană a fost externată, iar 19 sunt internați pentru tratament, inclusiv în Spitalul MAI.

„Din momentul declarării stării de urgență, la data de 17 martie, angajații Ministerului Afacerilor Interne au constatat 441 de contravenții, cu privire la încălcările măsurilor de prevenire și răspândire a virusului COVID-19, săvârșite de agenți economici, transportatori de pasageri și persoane fizice. La evidența MAI se află 20.582 de persoane aflate la autoizolare, iar din acest număr, aproximativ 6 mii sunt verificați zilnic la domiciliu, pentru monitorizarea respectării regimului”, se mai arată în comunicat.

Amintim că săptămâna trecută, Deschide.MD a scris despre faptul că  un polițist în vârstă de peste 30 de ani, comandant al Plutonului Cahul, Taraclia, Vulcăneşti al Batalionului de Patrulare Sud al INP. Acesta, împreună cu soția sa, dar și unul dintre cei doi feciori, în vârstă de aproximativ 5 anișori, au fost diagnosticați pozitiv cu noul tip de coronavirus și au fost internați în Spitalul raional Cahul.

Un polițist de patrulare și familia sa, infectați cu COVID-19. INP a luat apă în gură

Totodată, este de menționat că nici până astăzi nici IGP, dar nici INP, nu au confirmat și nici infirmat acest caz.