Judecătorul Sveatoslav Moldovan, implicat în dosarul „Gemeni”, urmează să fie demis de Parlament

08 Aprilie

Foto:

Comisia juridică, numiri și imunități, întrunită astăzi în ședință la distanță, a aprobat raportul la proiectul de Hotărâre cu privire la eliberarea din funcție a judecătorului Curții Supreme de Justiție (CSJ) Sveatoslav Moldovan, în baza cererii depuse. Hotărârea urmează a fi votată în ședința plenară a Parlamentului. Moldovan este unul dintre magistrații care au examinat dosarul „Gemenii”, pentru care Republica Moldova a fost condamnată la CEDO și obligată să achite un prejudiciu de circa 70 milioane de lei.

Pe 19 martie, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat demisia judecătorului Curții Supreme de Justiție, Sveatoslav Moldovan. Potrivit reprezentanților CSM, „demisia de onoare” a lui Moldovan este legată de starea lui de sănătate.

Detalii: CSM a acceptat „demisia de onoare” a unui judecător vizat în dosarul „Gemenii”

Amintim că premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul va achita 70 de milioane de lei din fondul care urma să fie alocat sistemului judecătoresc pentru anul 2020 în cazul „Gemenii”. În aceeași zi, acesta i-a cerut procurorului general, Alexandru Stoianoglo, să ia măsuri cu judecătorii responsabili de acest dosar. Se întâmplă după ce Republica Moldova a mai pierdut un caz la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), fiind obligată să achite, în termen de trei luni, până pe 18 mai, despăgubiri de 1,5 milioane de euro în dosarul S.A. „Gemeni”. Verdictul a fost emis la 14 ani de când a fost depusă cererea la Curte.

Detalii: Chicu spune că va plăti în dosarul „Gemenii” din banii destinați sistemului judecătoresc pentru 2020

Detalii: Chicu îi cere lui Stoianoglo să se ocupe de judecătorii responsabili de dosarul S.A. „Gemeni

 

 
 

 


loading...
Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER