La sfârșitul lunii martie, președintele Igor Dodon și-a prezentat Declarația de Avere și Interese Personale pentru anul 2019. Acesta a declarat un venit din salariu de 226 727 lei, aproximativ 19 mii lei lunar. Totodată, soția sa, Galina Dodon are un salariu mai mare ca acesta. În declarație este indicat că ea, în calitate de director financiar la SRL „Exclusiv Media” a avut în 2019 un salariu de 395 717 lei, aproximativ 33 mii lei lunar.

Compania „Exclusiv Media”, deținută de socialistul Corneliu Furculiță, unde activează Galina Dodon, a devenit subiect de discuții și investigații de mai mulți ani. Firma controlează TNT Exclusiv TV, NTV Moldova și ziarul de limbă rusă „Argumentî i faktî”, având ca partener postul „AccentTV”. „Exclusiv Media” a apărut într-o schemă prin care socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza: un transfer de peste 30 de milioane de lei. Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidențialele din 2016, prin firma „Exclusiv Media”. Milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului, în baza unor contracte de împrumut.

Detalii: Investigaţie RISE: Banii lui Dodon din Bahamas

Deschide.MD amintește că, deputatul Iurie Reniță a făcut publice, pe data de 18 martie, documentele care ar confirma implicarea deputaților socialiști în schema de spălare de bani din Bahamas, avându-l ca principal beneficiar pe Igor Dodon. Banii respectivi ar fi fost folosiți în campania prezidențială din 2016.

Detalii: DOC // Iurie Reniță publică dovezile care confirmă implicarea deputaților socialiști în schema Bahamas

Ulterior, pe 23 martie, Reniță a făcut public contractul de împrumut de 1 milion 500 mii euro între “WESTERBY LIMITED” (Bahamas) și “EXCLUSIV MEDIA” S.R.L. (Republica Moldova), documente care confirmă spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016.

Detalii: DOC // Reniță publică contractul cu offshore-ul din Bahamas, probă a finanțării ilegale a lui Dodon și PSRM

Contractul cu offshore-ul din Bahamas, proba finanțării ilegale a lui Igor Dodon și PSRM, a fost expediată Procuraturii Generale.

Detalii: (DOC) Finanțarea ilegală a lui Dodon și PSRM // Reniță, Țâcu și Carp au sesizat oficial Procuratura Generală

Declarația de Avere și Interese Personale pentru anul 2019 poate fi văzută mai jos