Un bloc din capitală a intrat în regim de izolare, după ce 2 locatari au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Este vorba despre blocul cu garsoniere de pe strada V. Cheltuială, pentru care Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19 a sectorului Centru a dispus și impunerea măsurilor de carantină.

 Astfel, potrivit Deciziei, doar un membru al familiei va putea părăsi locuința pentru maximum 30 de minute pentru a se aproviziona cu alimente și medicamente. Totuși, acesta nu va putea contacta cu alte persoane, întrucât va semna o declarație pe propria răspundere în acest sens. Totodată, oamenii vor trebui să completeze și un permis tipizat pentru a putea ieși din case.

Locatarii blocului vor anunța zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii.
AMT Centru / Centrele Medicilor de Familie unde sunt înregistrați locatarii blocului de locuințe vor asigura monitorizarea stării de sănătate a locatarilor prin intermediul telefonului”, se mai arată în Decizia responsabililor de la Pretura Centru.

Mai mult, respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului va fi monitorizată de Inspectoratul de Poliție Centru.

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate”, avertizează autoritățile.