Nora femeii din Fălești, care acum 2 zile a decedat din cauza COVID-19, vine cu o reacție la declarațiile ministrului Sănătății Viorica Dumbrăveanu, care a spus că femeia a intrat în contact cu nora sa revenită de peste hotare. Raisa Țurcan, nora femeii decedate din Fălești, a scris pe Facebook în comentariile unui video cu declarațiile ministrului Dumbrăveanu că acuma este acuzată de locuitori că ea ar fi adus virusul în localitate, pe când ea nici măcar nu are simtomele acestei infecții.

„Doamna Dumbrăveanu, bună dimineața și sper că e într-adevăr bună pentru dvs. Pentru familia noastră este un coșmar. Eu sunt nora doamnei de la Fălești care a decedat pe data de 04 Aprilie în Spitalul din Fălești cu diagnoza Covid -19, care de fapt a fost internată cu diagnoza infarct, despre care ați declarat că a avut contact cu nora sa revenită de peste hotare. Este revoltător la cer, să trăiesc să fiu tratată de rude și de toată țara că am adus virusul în raionul Fălești. Aș vrea să vă anunț că la 22 Februarie 2020 m-am întors din Italia, pe data de 7 Martie am fost la părinții mei, iar pe 8 Martie pe o oră am trecut s-o felicit pe mama soacră cu sărbătoarea. După am fost la serviciu, la zi de naștere, am fost alături de fiica mea, am trăit până acum o viața obișnuită zi de zi. Vreau să atenționez că până acum nici eu nici alte persoane cu care am comunicat nu au avut careva simptome de Covid 19”, scrie femeia în comentariul său. 
Femeia susține că, cu câteva zile înainte de decesul mamei, o secție din spital a fost pusă în carantină pentru că au fost depistate persoane cu simptome de Covid 19, lucru cunoscut și de Dumbrăveanu.
 
Totodată Raisa Țurcan îi aduce la cunoștință ministrului Sănătății că „din motivul declarațiilor sale eronate, ea nu poate să o petreacă pe mama soacră pe ultimul drum, deoarece este învinuită de consătenii mamei sale, de rude, de medicii de la spital că a adus virusul în raionul Fălești”.
 
„Sper să ințelegeți că nu toți oameni reveniți de peste hotare sunt bolnavi de acest virus. Vreau să știți că este foarte greu să trăiești cu gândul că toată lumea te învinovățește fără niciun motiv de moarte unei persoane. În cazul dvs., trebuia doar să ordonați ca cineva să o contacteze pe nora, pentru a verifica informația. Este revoltător că, pentru a ascunde adevărul din sistemul medical ați declarat infomații eronate, prin care sunt învinuită de moartea mamei și cu care ar trebuie să trăiesc toată viața”, și-a conchis mesajul Raisa Țurcan. 
Aducem aminte că, acum 2 zile, o femei de 71 de ani a decedat în Fălești. Ea a fost spitalizată în data de 28 martie. Persoana era cu cardiopatie, infarct miocardic. Starea de sănătate a doamnei s-a agravat în data de 2 aprilie când a apărut febra și pneumonia.
 
Într-o conferință de presă, ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, a declarat că „la momentul internării, când a fost realizată anamneza epidemiologică nu a fost determinat niciunul dintre contacții persoanei vizate că ar fi revenit de peste hotare sau că există o persoană care este confirmată cu COVID-19. Ca rezultat al evaluării stării pacientei și determinând contacții persoanei vizate s-a constatat că doamna a fost în legătură cu nora sa care este revenită de peste hotarele Republicii Moldova. Informație care nu era disponibilă la data internării persoanei respective care suferea de probleme cardiace”.
Capturi: Facebook / Agora