Actrița Ionela Hadârcă, aflată de mai mulți ani în Polonia, vine cu un mesaj critic în adresa prim-ministrului R. Moldova Ion Chicu, după ce acesta a declarat astăzi că „nu este sens de făcut live-uri glamuroase cu starea precară a spitalelor”, făcând referire la o pacientă din raionul Soroca, diagnosticată cu COVID-19 care a povestit într-un live pe Facebook despre condițiile de internare, modul în care este tratată de medici, dar și despre pastilele necunoscute administrate, care îi provoacă vomă și dureri abdominale.

Într-un mesaj video, pe pagina sa de Facebook, Ionela Hadârcă acuză autoritățile moldovenești că au alte priorități, decât să creadă un pacient care se plânge pe condițiile grave dintr-un spital. 

„Bună ziua, dle. Chicu! Iată eu am ieșit să duc gunoiul și am decis să fac un video glamuros. Nu cred că o urnă din Polonia e mai puțin glamuroasă decât condițiile de la Infecțioase (n.r. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă"), pe care voi nu le credeți. Dar normal, asta-i moștenirea sistemului trecut, așa-i? Că sistemul prezent, în plină criză, are de reparat Memorialul, are de îndopat președintele, astea-s prioritățile noastre, așa-i? Dar medicii se îmbolnăvesc din cauza că au fost în Marea Britanie toți, în decembrie. Nu vi-e rușine! Omul a murit, dar voi îl încărcați de minciuni. De ce nu spuneți adevărul d-le Chicu? De unde aroganța asta?”, spune Ionela în mesajul său. 

Aceasta îl îndeamnă pe Chicu să „coboare cu picioarele pe pământ și să-și schimbe tonul când vorbește cu oamenii”.

Totodată, actrița îl întreabă pe premier „cum reușit să-i divizeze pe toți în diasporă, nediasporă, ca să se mănânce toți între dânșii?”.

„Știți cum îi spun la școală copilului meu? The boy from the secret country (n.r. Băiatul din țara secretă), pentru că nimeni nu a auzit de țara asta, iar voi și în condițiile astea îi faceți să se mănânce. Datorită diasporei voi aveți măcar căldări în spitale că și acestea erau să fie furate, cum au furat „drujbanii” (n.r. prietenii) voștri”, și-a conchis mesajul Ionela Hadârcă. 

Amintim că, soroceanca Veronica Suveica, internată cu coronavirus la Spitalul Raional Soroca a declarat într-o intervenție live pe Facebook că s-ar fi infectat chiar în spital, în timp ce era internată pentru o intervenție chirurgicală. Aceasta a acuzat administrația spitalului de iresponsabilitate și de faptul că Soroca a devenit un focar de COVID-19 din cauza neglijenței autorităților medicale.

Detalii: VIDEO // Mesajul disperat al unei paciente cu COVID-19, internată în spitalul raional Soroca: Să vină Dodon să stea măcar 14 zile

Premierul Ion Chicu s-a arătat deranjat de mărturiile pacientei. Acesta a calificat mesajul său video ca fiind „un live glamuros”.

„Am văzut în weekend diferite live-uri. O doamnă care arată foarte bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă și nu știu mai ce acolo. Da, stimați concetățeni, sistemul medical al RM este în starea în care este. În unele instituții sunt mai bune condiții, în altele – mai puțin bune. Culegem roadele atenției pe care statul RM l-a acordat acestui domeniu timp de 30 de ani. Mare grijă de instituțiile medicale nu a avut nicio guvernare. Acum culegem roadele. De aceea nu-i sens de făcut acum live-uri glamuroase, pentru că, da, starea din spitale este dezastruoasă”, a spus premierul, astăzi, după ședința cu conducerea statului.