COVID-19 a răpus alte două persoane în R.Moldova. Este vorba despre pacienți de 30 și respectiv, 70 de ani. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 19. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Totodată, specialiștii au raportat 101 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus.

Este vorba despre o persoană de 30 de ani din Chișinău. Este o persoană care suferea de diabet zaharat de tip I. Persoana a fost internată pe data de 4 și era deja în stare extrem de gravă și cu evoluția fulminantă. Cea de-a doua persoană este de 70 de ani din Ștefan Vodă, care avea și alte probleme - hipertensiune, obezitate. A fost transferată pe data de 4 aprilie în Chișinău, în stare extrem de gravă. Pe această cale, ne exprimăm condoleanțele pentru familiile persoanelor decedate”, a declarat Dumbrăveanu.

De asemenea, pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost procesate 192 de teste pentru depistarea noului tip de coronavirus, 101 dintre care s-au dovedit a fi pozitive. Astfel, numărul total al celor infectați a ajuns la 965. 

Patru cazuri sunt de import. Este vorba despre două cazuri din Marea Britanie, un caz din Franța și un caz din Federația Rusă. 97 de cazuri sunt cu transmitere locală. Chișinău - 23, Ștefan Vodă - 16, Glodeni - 11, Ialoveni - 8, Orhei - 7, Taraclia, regiunea stânga Nistrului - 6, Fălești - 4, Hâncești - 3, Anenii Noi, Cahul, Nisporeni - 2 cazuri, Bălți, Călărași, Căușeni, Criuleni, Leova, Strășeni, Telenești - 1 caz