De când a fost instituit regimul de urgență din cauza COVID-19 și până la finele lunii martie, Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) raportează venituri ratate de circa 7,5 milioane de lei și cheltuieli de 18,3 milioane de lei. Cifrele au fost prezentate de către șeful interimar al Direcției transport public și căi de comunicație, Lilian Copaci, în cadrul ședinței operative de la Primărie, transmite IPN.

Pentru aceeași perioadă, Parcul Urban de Autobuze, raportează venituri ratate de 1,6 milioane de lei și cheltuieli de 6,8 milioane de lei. Direcția transport public și căi de comunicație pregătește o scrisoare către primarul Ion Ceban, cu toate calculele, inclusiv cheltuielile suplimentare pentru mijloacele de protecție și de dezinfectare.

Dimineață, 321 de troleibuze au fost scoase la linie și 104 autobuze, ceea ce înseamnă capacitate maximă. Lilian Copaci a menționat că în continuare toți șoferii sunt echipați corespunzător și în toate unitățile de transport sunt instalate dozatoarele cu dezinfectant pentru călători.

Din 28 martie și până la anularea situației de urgență, transportul public municipal (troleibuze și autobuze) circulă în regim special și este gratuit.