RECTIFICARE DESCHIDE.MD: Într-adevăr pacienții aflați în cadrul Instituției Medico–Sanitare Publice Centrul COVID–19 nu vor fi asigurați cu alimentație gratuită din partea autorităților municipale din Chișinău. Însă, hrana acestora va fi asigurată de către Compania Națională de Asigurări în Medicină, prevedere stipulată în punctul 17 al dispoziție, pe care reporterii DESCHIDE.MD au omis-o din greșeală. Ne cerem scuze de la cititorii noștri, de la autorități și de la prim-ministrul, Ion Chicu, pentru inducerea în eroare prin denaturarea deciziilor luate de Comisia Situații Excepționale.

Știrea inițială

Pacienții aflați în cadrul Instituției Medico–Sanitare Publice Centrul COVID–19 nu vor fi asigurați cu alimentație gratuită din partea autorităților municipale din Chișinău. Decizia a fost adoptată astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale în cadrul ședinței de astăzi.

Mai exact, acum câteva zile, CSE a decis ca „autoritățile administrației publice locale din municipiul Chișinău vor asigura, cu titlu gratuit, alimentația în volum deplin a personalului medical și pacienților, aflați în cadrul Instituției Medico–Sanitare Publice Centrul COVID–19 Chișinău”.

Astăzi, s-a decis excluderea cuvintelor „și pacienților”.

Astfel, pacienții ar urma să fie alimentați din contul CNAM, așa cum prevede punctul 17 al dispoziției. 

Totodată, s-a decis ca alcoolul folosit la fabricarea dezinfectanţilor nu va mai fi scutit de accize. Premierul Ion Chicu a precizat că problema este soluţionată, iar pe piaţă sunt dezinfectanţi în cantităţi suficiente.

În ultima perioadă, avem solicitări de a scuti de accize cantități care depăşesc 300 de tone. Aceasta este o extremitate și o exagerare. Bineînțeles că statul nu cade în aşa capcane și noi am anulat această scutire începând cu ziua de astăzi”, a remarcat Ion Chicu.