Lucrările de la Complexul memorial „Eternitate” continuă în plină situație de pandemie. Chiar dacă autoritățile au impus anumite restricții pentru a preveni riscul de răspândire a coronavirusului, muncitorii sunt prezenți zilnic acolo și sunt nevoiți să lucreze ca până pe 9 mai să finiseze renovarea memorialului.

Iniţial, la 5 februarie, Executivul a aprobat o hotărâre prin care au fost alocate 4 milioane de lei pentru reparația Complexului. Costurile erau estimate conform informației parvenite de la Institutul municipal de proiectări „Chişinăuproiect”. 

Ulterior, la 12 februarie, Victor Gaiciuc, ministrul Apărării din acea perioadă, însoțit de reprezentanți ai Primăriei Chişinău, Ministerului de Finanţe şi Ministerului Economiei şi Infrastructurii, specialiști din cadrul Armatei Naţionale, au evaluat starea obiectivelor de pe teritoriul Complexului Memorial „Eternitate”.

La câteva zile de la această vizită, s-a dat startul licitației, câștigată ulterior de compania „Magda” SRL pentru suma totală de 2,3 milioane de lei, fapt neanunțat public de autorități.

Detalii: Pe timp de pandemie, Dodon bagă milioane în beton. Statul va investi 3 mln în „Memorial”