Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească anunță că în ultimele 48 de ore , Serviciul de Urgență 903 a deservit 4846 de solicitări, dintre care 1113 au fost urgențe majore. Echipele de asistență medicală urgentă au intervenit în cazul mai multor accidente rutiere cu victime multiple, care s-au produs pe traseul Fălești-Chișinău, în apropierea localității Zahareuca din raionul Telenești, în satul Baraboi din raionul Dondușeni și în municipiul Chișinău. La fața locului s-au deplasat mai multe echipe 903 care au intervenit prompt, au acordat asistență medicală urgentă pacienților și i-au transportat la spital.

La Taraclia, în satul Cealîc, medicii 903 au asistat o naștere în condiții de prespital. Nașterea a decurs fără complicații, s-a născut o fetiță sănătoasă. Atât mama, cât și nou-născutul au fost spitalizați.

În raionele Cahul și Dondușeni, Serviciul de Urgență a fost solicitat pentru a interveni în două cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon, în care au avut de suferit trei persoane.

În raioanele Cimișlia, Orhei, Hîncești și municipiul Chișinău s-au înregistrat cinci cazuri de hipotermii și degerături. Pacienții au primit asistență medicală de urgență și au fost spitalizați.