Fostul director al Î.M. „Infocom”, Ion Mărgineanu, susține că „a fost convins frumos” să scrie cerere de demisie din funcție. Contactat de Deschide.MD, acesta ne-a declarat că totul s-a întâmplat în momentul în care i s-a ordonat să transmită unei firme baza de date prin care se emit facturile pentru serviciile comunale - soft, care, de fapt, aparține municipalității.

„Am fost convins frumos să o fac. Asta e a doua cerere. Am mai scris una în decembrie. Mi s-a cerut să transmit baza de date unui SRL. Eu am refuzat și am scris cerere. Nu voi îndeplini asta. Asta este proprietatea municipalității. Cum pot eu, verbal, să transmit proprietatea municipalității unui SRL?! Ce înseamnă asta? Eu am scris cererea pe data de 11 (martie - n.r.). Au aprobat-o pe 1 aprilie, mi s-a adus la cunoștință vineri”, ne-a spus Mărgineanu.

Compania căreia municipalitatea urma(/-ează) să-i transmită baza de date pentru emiterea facturilor este SRL „INFO BON”. Aceasta preluase anterior de la autoritățile din Chișinău atribuțiile de elaborare a facturilor pentru „Termocom”.

Din informațiile publice, rezultă că această Societate cu Răspundere Limitată este fondată de Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica” și este gestionată de Ion Dogotari, directorul comercial adjunct al companiei. 

Totodată, în Registrul de stat al persoanelor juridice scrie că „INFO BON SRL” are ca domeniu principal „activităţi ale agenţiilor de colectare a plăţilor şi a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului”.

De asemenea, în același Registru, compania mai specifică la categoria „activități nelicențiate”: realizarea soft-ului la comandă; consultanță în tehnologia informației; prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe, alte intermedieri financiare; activități auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activități de asigurări și fonduri de pensii; activități de testare și analize tehnice ș.a.

Detalii: Directorul Î.M. „Infocom” a demisionat. Ceban a numit deja un alt administrator

Precizăm că, imediat după demisia lui Ion Mărgineanu, autoritățile municipale a numit un nou director al Î.M. „Infocom” - Andrei Stoianov.