Osemintele Ecaterinei Litvinschi, primul medic răpus de COVID-19 pe 27 martie, înmormântată în cimitirul „Sf. Lazăr” din Chișinău, vor fi exhumate și reînhumate în același cimitir, într-un loc rezervat încă din anul 2003. O decizie în acest sens a fost luată pe 4 aprilie la ședința Comisiei Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Potrivit Deciziei nr. 7 exhumarea și reînhumarea va fi efectuată din contul mijloacelor proprii ale Întreprinderii.

Amintim că, Ecaterina Litvinschi este primul cadru medic răpus de COVID-19. Avea 79 de ani. Aceasta era angajată la Serviciul Asistență Medicală Prespitalicească Urgentă. 

Detalii: COVID-19 în R. Moldova // Primul lucrător medical răpus de coronavirus

Aceasta a fost înmormântată la cimitirul „Sf. Lazăr” într-un sector pregătit pentru cei decedați din cauza coronavirusului. 

Acest lucru i-a nemulțumit pe apropiații medicului. Nepotul femeii a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că, „deși ea și-a dorit ca locul de veci să-i fie lângă soțul său, a fost înmormântată ca sinucigașii, la o margină îndepărtată sau în afara cimitirului”.

Detalii: Mesaj de revoltă de la mormântul medicului răpus de COVID-19: Eroii nu se îngroapă precum sinucigașii la margine de cimitir