Vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, cere autorităților R. Moldova să publice mai multe informații în condițiile semnalelor de alarmă, care parvin de la pacienții infectați cu COVID-19.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova în Guvernul României, menționează că până acum s-a abținut să dea sfaturi instanțelor sanitare din R. Moldova, însă evoluția negativă a pandemiei o face să solicite următorele date:

„1. Protocolul de tratament oficial aprobat și aplicat bolnavilor infectați cu SARS-Co-2 în Republica Moldova;
2. Gradul de aprovizionare a spitalelor cu medicamentele necesare pentru tratamentul respectiv;
3. Numărul de pacienți intubați în secțiile de reanimare și numărul de paturi echipate cu ventilatoare pentru respirație artificială, care mai sunt dusponibile sau vor fi amenajate în caz de progresare a epidemiei.
Consider, de asemenea, că autoritățile sanitare TREBUIE să solicite urgent de la instituții internaționale competente, făcând publice aceste solicitări, tot materialul necesar pentru a face față pandemiei Covid-19 (ventilatoare pentru respirație artificială, echipamente de protecție, medicamente, inclusiv suport din partea NATO pentru amenajarea unui spital de campanie). În caz contrar - vinovați de tragediile acestei catastrofe umane în Republica Moldova se vor face actualii responsabili politici și sanitari, implicați în lupta anti-pandemică”, scrie Guțu pe pagina sa de Facebook.