Ședința de judecată de astăzi în dosarul primarului de Orhei, Ilan Shor, a fost amânată din motiv că unul din avocați este în concediu medical.

După ședința de judecată, avocatul Denis Ulanov, a declarat presei că a solicitat ca ședința să fie amânată pentru că acest dosar este exminat de doi avocați iar în cazul în care unul dintre aceștia nu poate fi prezent, în opinia lor, nu ar fi corect ca examinarea să aibă loc. 

„Apărarea a solicitat ca ședința să fie amânată pentru că noi considerăm că nu ar fi corect ca examinarea să aibă loc în lipsa unui avocat dat fiind faptul că noi ambii avem acest dosar în gestiune”, a declarat Ulanov, adăugând că următoarea ședință urmează să aibă loc pe 7 februarie. 

Apărătorul a mai spus că avocații au contestat la Curtea de Apel, decizia primei instanțe care a prelungit măsura de arest preventiv la domicliu. 

Ilan Shor a fost reținut la 22 mai, pentru 72 de ore, într-un alt dosar intentat pe numele lui şi care vizează o escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, acțiuni comise în perioada când a deținut funcția de președinte al Băncii de Economii din Moldova. Ulterior, primarului de Orhei i-a fost prelungit mandatul de arest cu 30 de zile.

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în 2014. În cadrul anchetei pe cauza respectivă, CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut, la începutul lunii februarie 2015, percheziții la domiciliul lui celui în cauză, el fiind adus ulterior la sediul Centrului Național Anticorupție pentru audieri.