Situația de criză, provocată de pandemia de coronavirus, i-a pus pe mulți la grea încercare, în special pe oamenii în etate. Acest lucru însă, nu poate să fie trecut cu vederea de oameni cu inimă mare. În Orhei, vârstnicii sunt ajutați în această perioadă de Sergiu Aga, preotul paroh al Mitropoliei Basarabiei de la biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din oraș, prin intermediul campaniei campanie de solidaritate „PÂINEA VIEȚII” lansată pe 1 aprilie. Preotul își propune să extindă campania și în afara orașului.

Sergiu Aga relatează pe pagina sa de Facebook că este contactat zilnic de oameni care duc lipsă de produse alimentare și îi cer ajutorul. La rândul său preotul a făcut apel către antreprenori sau furnizori de alimente care pot dona produse ca acestea să fie distribuite celor care au nevoie de ele. 

„Dragi orheieni, în mod special antreprenori, furnizori de alimente și alții, a venit vremea în care umanitatea întreagă este pusă la încercare nu doar de COVID-19 ci și de foamete. Zilnic suntem sunați de oameni în vârstă, sau familii numeroase care cer nimic altceva decât de mâncare.
În acest sens, VĂ RUGĂM să ne fiți de ajutor donând produse alimentare cu un termen de valabilitate extins, spre a fi donate nevoiașilor în aceste vremuri grele. Sunt binevenite produse precum: ulei, paste, conserve, hrișcă, orez, zahăr și altele, care vor fi distribuite, cu maximă precauție și protecție a acestor oameni și a noastră, conform recomandărilor OMS.
Centrul de colectare va fi la Biserica Ortodoxă Română „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, de pe strada Dorobanți 79, Orhei, unde voluntarii vor prelua aceste bunuri.
În același timp recomandăm persoanele aflate în dificultate să ne apeleze la telefonul 061148112, pentru a fi ajutate”, scrie preotul. 

La o zi după lansarea campaniei, Seriu Aga menționează că deja au sărit în ajutor o familie din Orhei, Centrul de medicina SRL „FarmComplex Prim” Orhei, SRL „Columna”, și Asociația „Fortotschka” din Germania, ce au donat produse alimentare pentru persoanele în etate sau social-vulnerabile ce înfruntă foame pe vreme de pandemie.

Preotul scrie că vor fi ajutate prin această campanie și persoane din afara orașului, întrucât s-au găsit voluntari cu transport, care vor duce alimentele până în satele cele mai îndepărtate ale raionului. Totodată, acesta a făcut și un apel către cei care cunosc persoane ce au nevoie de produse almentare să apeleze la telefonul 061148112. Tot pe acest număr pot apela persoanele care doresc să doneze alimente.