Ambasada României la Chișinău informează printr-un comunicat de presă despre încheierea cu succes, la 4 aprilie 2020, a repatrierii, din Emiratele Arabe Unite, a unui număr de 64 de cetăţeni ai Republicii Moldova, prin intermediul unei curse aeriene speciale pe ruta Dubai-Chișinău-București, operată de o companie privată românească și facilitată de Ministerul Afacerilor Externe al României.

Acțiunea vine în completarea eforturilor mai ample depuse de România în contextul pandemiei cu noul coronavirus de a permite tranzitul și repatrierea în deplină siguranță a cetățenilor Republicii Moldova. În ultimele zile, în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la București, Ministerul Afacerilor Externe al României a facilitat tranzitul pe teritoriul național a altor 60 de cetățeni ai Republicii Moldova, cu respectarea condițiilor stabilite de autoritățile române. Totodată, a fost facilitat tranzitul către R. Moldova și a transporturilor de mărfuri, inclusiv a unor produse medicale. 

În plus, România a susținut și a exprimat apreciere pentru pachetele de sprijin adresate statelor din Parteneriatul Estic, la care participă și Republica Moldova, vizând gestionarea pandemiei, adoptate recent de către Comisia Europeană

România rămâne consecventă politicii sale, exprimate public de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, în contextul angajamentului de a acționa în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova.