Licitația pentru construcția unui havuz în parcul „La Izvor” în valoare de 4,2 milioane de lei „poate fi oprită”, dacă autoritățile municipale vor decide acest lucru, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban, într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

ssssssssssssssssssssssss

„Parcul La Izvor nu implică doar un havuz, implică și un stadion mare pe plajă, pentru 1100 de locuri. (...) Parcul La Izvor a fost unul pe care am pus prioritate în acest an ca să fie reabilitat. „Am reexaminat și am spus colegilor că există scenarii de la cel pesimist la cel optimist, am blocat 150 de milioane de lei, dar și alți 40 de milioane de lei care sunt azi direcționați sistemului medical și să fie reorientați de la partea de reparații curente și capitale. Am transferat deja peste 9 milioane de lei pentru diferite necesități urgente din municipalitate. Alți 150 de milioane de lei sunt azi pe proiecte de infrastructură. Licitațiile care pornesc pot fi oprite în situații de urgență, în orice context, dacă vom decide că este nevoie de acest lucru”, a declarat Ion Ceban. 

Amintim că în plină pandemie de COVID-19, Primăria Chișinău intenționează să cheltuie 4,2 milioane de lei pentru construcția unui havuz în Parcul „La Izvor” din capitală. O licitație în acest sens a fost lansată ieri, 3 aprilie, de către Direcția Generală Locativ Comunală și Amenajare pe site-ul M-tender.gov.md.

În plină pandemie, primarului Ceban îi arde de construcția unui havuz care costă peste patru milioane de lei

Deputatlul PDA, Alexandru Slusari scrie pe pagina sa de Facebook că acești bani ar putea ajuta cinsiderabil la lupta cu coronavirusul. 

„Cu așa bani s-ar fi putut procura circa 30 de mii de măști sau căteva mii de teste. Sau... Mă opresc aici. Vă amintesc doar cum prim-ministru Chicu vorbea toata săptămâna că nu sunt bani în buget, iar opoziția zilnic arata cum este posibil de redus cheltuieli, care mai mult decăt așteaptă”, a scris Alexandru Slusari. 

ssssssssssssssssssssAmintim că în timp ce colectează bani de la cetățeni pentru a susține sistemul medical din R.Moldova, autoritățile au alocat, în plină pandemie de coronavirus, fonduri din bugetul de stat pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”. Potrivit unei investigații realizate de ZdG, pentru renovarea acestuia se vor cheltui aproape 3 milioane de lei.

Totodată, amintim că exeprții economici prognozează o criză economică în urma pandemiei de COVID-19, iar Guvernul R. Moldova caută să împrumute surse din exterior, pentru a putea depăși criza.