Un copil de trei ani, din satul Baccealia, Căușeni, a dispărut aseară și abia azi dimineață salvatorii și localnicii l-au găsit dormind într-o livadă.

„Potrivit primelor informații, băiatul a ieșit din ogradă în seara zilei de 3 aprilie, la aproximativ ora 18:00. Părinții acestuia nu au reușit să-l găsească, iar după mai multe încercări, aceștia au apelat la vecini și săteni. Pe parcursul nopții minorul a fost căutat, dar fără rezultat, iar în dimineața zilei de 4 aprilie, oamenii au apelat la salvatori și polițiști pentru ajutor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Dis-de-dimineață salvatorii au format grupuri de căutare împreună cu localnicii.

„După două ore de căutare intensă, angajații MAI au depistat copilul dormind într-o livadă la distanța de aproximativ un kilometru de casa minorului. Băiatul a fost preluat de specialiști și transportat pentru investigații medicale la spital. Din fericire, minorul nu a suportat traumatisme sau hipotermie, în pofida temperaturilor joase înregistrate pe parcursul nopții. Organele de drept urmează să investigheze cazul”, susține IGSU.