În plină pandemie de COVID-19, Primăria Chișinău intenționează să cheltuie 4,2 milioane de lei pentru construcția unui havuz în Parcul „La Izvor” din capitală. O licitație în acest sens a fost lansată ieri, 3 aprilie, de către Direcția Generală Locativ Comunală și Amenajare pe site-ul M-tender.gov.md.

ssssssssssss

Deputatlul PDA, Alexandru Slusari scrie pe pagina sa de Facebook că acești bani ar putea ajuta cinsiderabil la lupta cu coronavirusul. 

„Cu așa bani s-ar fi putut procura circa 30 de mii de măști sau căteva mii de teste. Sau... Mă opresc aici. Vă amintesc doar cum prim-ministru Chicu vorbea toata săptămâna că nu sunt bani în buget, iar opoziția zilnic arata cum este posibil de redus cheltuieli, care mai mult decăt așteaptă”, a scris Alexandru Slusari. 

Amintim că în timp ce colectează bani de la cetățeni pentru a susține sistemul medical din R.Moldova, autoritățile au alocat, în plină pandemie de coronavirus, fonduri din bugetul de stat pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”. Potrivit unei investigații realizate de ZdG, pentru renovarea acestuia se vor cheltui aproape 3 milioane de lei.

Totodată, amintim că exeprții economici prognozează o criză economică în urma pandemiei de COVID-19, iar Guvernul R. Moldova caută să împrumute surse din exterior, pentru a putea depăși criza.