Șeful Biroului de Probațiune din Comrat, Vladimir Mordari, și amicul său au fost reținuți după ce au bătut trei polițiști, provocându-le leziuni. Mai mult, una dintre victime a fost internată la spital cu comoția cranio-cerebrală. Incidentul a avut loc în noaptea spre 20 ianuarie în ”capitala” autonomiei găgăuze.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de poliție al UTA Găgăuzia, Snejana Tucan, la data de 20 ianuarie în jurul orei 3 noaptea poliția din Comrat a fost informată despre faptul că pe străzile orașului se deplasa un automobil de model BMW, șoferul căruia avea un comportament neadecvat.

Ajuns la fața locului, Grupul operativ a constatat că în autoturism se aflau două persoane în stare de ebrietate. Polițiștii au fost insultați de cei doi, iar la un moment dat au fost agresați fizic de cei doi. 

În urma încăierării polițiștii s-au ales cu mai multe traumatisme, iar ”bătăușii” au fost reținuți și transportați la inspectorat. Atacatorii s-au dovedit a fi șeful Biroului de Probațiune din Comrat, Vladimir Mordari, dar și un amic al acestuia în vârstă de 30 de ani.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în baza articolului 349 „Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”. Doi polițiști au suferit leziuni ușoare, iar unul a fost internat la spital cu comoție cranio-cerebrală.

După reținerea celor doi la Direcție a  parvenit o adresare din partea Procuraturii Comrat în care s-a solicitat eliberarea lor din arest. Poliția s-a supus deciziei organului ierarhic superior”, ne-a declarat Snejana Tucan.

Am încercat să aflăm motivul pentru care procurorii au solicitat eliberarea celor doi de sub arest, la care procurorul municipiului Comrat, Fiodor Colța, ne-a declarat:

Nu-i adevărat că noi am solicitat eliberarea lor. Pe data de 21 ianuarie s-a dispus aplicarea pentru cei doi măsură preventivă prin obligarea de a nu părăsi ţara. Deja au fost intervievați martorii, polițiștii și interogați bănuiții. Așteptăm rezultatele expertizei medicale, după care vom transmite dosarul în Judecată. Legislația prevede o pedeapsă de până la 3 ani de pușcărie”, a declarat procurorul.

De precizat că după publicarea acestui material am discutat cu consilierul municipal din Comrat, Piotr Vlah, care ne-a comunicat că Vladimir Mordari este verișorul unui procuror din cadrul Procuraturii Comrat, și ar fi prietenul lui Fiodor Colța.

Deschide.MD va monitoriza cazul și va încerca să obțină mai multe detalii despre acest subiect.