„Asigurarea oamenilor cu medicamente, de rând cu securitatea alimentară, este o prioritate vitală, mai ales în condiţii de pandemie”. Acesta este mesajul exprimat de preşedintele ţării, Igor Dodon la întrevederea cu şefii companiilor farmaceutice şi importatorii de medicamente din Moldova, relatează Mesager.

Şeful statului a mai remarcat că deficitul acut de măşti din farmacii, care acum este suplinit parţial de către producătorii locali, nu este din vina reţelelor de farmacii, dar o realitate obiectivă de nivel global şi nicio ţară nu a fost pregătită pentru o asemenea criză.

Dodon, a dat asigurări că va acorda tot sprijinul necesar pentru ca livrările de medicamente să fie efectuate fără întreruperi.

„Ştiu că sunteţi în prima linie acum, ca şi medicii şi instituţiile medicale, ştiu că sunt mai multe probleme pe care le aveţi în activitate de aceea am vrut să facem un schimb de opinii, aici sunt şi reprezentanţii ministerului sănătăţii, sunt şi consilieri care în caz de necesar undeva intervenţia noastră suntem la dispoziţie şi putem să vă ajutăm unde va fi necesar”, a spus Igor Dodon.