Un medic s-a ales cu mai multe traumatisme, după ce a fost luat la pumni de un bărbat care a solicitat intervenția unei ambulanțe. Incidentul a avut loc astăzi în orașul Ungheni, anunță Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

UPDATE // 18:35 // Contactată telefonic, Diana Fetco, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că incidentul a avut loc în după-amiaza zilei, iar agresorul era în stare de ebrietate avansată.

„Bărbatul în vârstă de 36 de ani, în jurul orei 15:00, a solicitat intervenția unei ambulanțe din motiv că se simțea rău. La fața locului, în timp ce era examinat de către medicul în vârstă de 53 de ani, pacientul care era în stare de ebrietate avansată l-a lovit cu capul în față pe medic, care s-a ales cu mai multe traumatisme”, ne-a spus  Fetco.

Reprezentantul IGP a mai menționat că în acest caz, angajații IP Ungheni au înregistrat un material și urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Astăzi, medicul echipei de asistență medicală urgentă a fost agresat fizic în timpul serviciului de către cel, care s-a adresat la Serviciul 112 și a cerut ajutor medical la etapa de prespital. Solicitantul a lovit cu pumnii medicul, care a venit să-i acorde asistență medicală urgentă. În urma acestei agresiuni, medicul s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral și cu o fractură a oaselor nazale. În scurt timp la fața locului a intervenit un echipaj de poliție. Ulterior, urmează a fi stabilite circumstanțele incidentului, dar și măsurile care vor fi luate față de agresor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CNAMUP.

Colaboratorii IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească vin cu un îndemn către cetățeni: respectați regulile, ajutați-ne să vă salvăm! Fiți mai receptivi față de cei, care-și supun viețile unui risc enorm și vă sar în ajutor de fiecare dată când aveți nevoie!