Orașul Edineț, precum și satele Alexăndreni și Gordineștii Noi au intrat, începând de astăzi, în regim de „autoizolare”. Cel puțin asta rezultă dintr-o hotărâre a Comisiei pentru Situații Excepționale a Municipiului Edineț.

Astfel, potrivit deciziei, accesul persoanelor în aria municipiului fără motiv întemeiat va fi restricționat. Aceleiași măsuri vor fi supuse și automobilele care au la bord mai mult de 3 persoane (cu excepția rudelor de gradul I și II).

Mai mult, autoritățile au dispus că și transportul public tranzit de pasageri și mărfuri va fi interzis, mașinile fiind redirecționate pe traseul de ocolire. 

Iar în ceea ce privește magazinele, supermarketurile sau centrele comerciale, acestea se obligă să deservească maximum 5 persoane care se află simultan în aceeași încăpere.

Potrivit aceleiași decizii, controlul respectării regimului de autoizolare va fi exercitat de Inspectoratul de Poliție Edineț şi echipele Gărzilor populare.

Cei care nu se vor conforma restricțiilor, vor fi trași la răspundere contravențională sau chiar penală, susțin autoritățile.