Astăzi a decedat Ludmila Caraion, medic la Substația Medicală Urgentă din Soroca, testată cu COVID-19 printre primii colaboratori ai instituției. Aceasta a muncit în domeniu toată viață, dintre care ultimii 10 ani la Soroca, iar soțul lucrează la fel medic la „salvare”.

UPDATE // 16:58 // Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a confirmat decesul femeii într-o postare pe pagina de Facebook a instituției

„Pe data de 03.04.2020 s-a stins din viață colega noastră Ludmila Caraion, anul nașterii 27.06.1954, care a activat la SAMU Soroca în calitate de medic de urgență.Doamna Ludmila a murit răpusă de noul tip de coronavirus COVID-19. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a pierdut un bun specialist, un medic de categorie superioară, o persoană activă și plină de viață”, se arată în postare.

Femeia a activat în cadrul Serviciului de Urgență din anul 1981, adică aproximativ 39 de ani.

„Doamna Ludmila a fost un exemplu demn de urmat, mereu a fost dornică să ajute oamenii. IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească aduce profunde condoleanțe familiei. Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om despre care s-a vorbit şi se va vorbi numai de bine. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, mai scriu cei de la CNAMUP.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Femeia în vârstă de 65 de ani este prima victimă COVID-19 de la Soroca, scrie Observatorul de Nord.

Amintim că la sfârșitul lunii martie din cauza COVID-19 a decedat Ecaterina Litvinschi, care a activat ca medic de urgenţă medicală.

Detalii: COVID-19 în R. Moldova // Primul lucrător medical răpus de coronavirus

Zilele trecute premierul Ion Chicu a declarat că peste 80 de lucrători medicali sunt infectați cu COVID-19.

Detalii: Chicu: 84 de lucrători medicali din R.Moldova sunt infectați cu COVID-19

De precizat că astăzi toți angajații Substației Medicală Urgentă din Soroca au fost testați la COVID-19.

Știrea se actualizează!