Soțul femeii de 52 de ani din localitatea Crocmaz, Ștefan Vodă, care a fost răpusă miercuri de virusul COVID-19, crede că soția sa putea fi salvată dacă medicii de la spitalul din raion nu o trimiteau să se trateze acasă. Femeia suferea de o problemă la

Bărbatul lucrează pompier, citat de jurnal.md, dânsul  susține că soția a fost internată pe data de 20 martie la spitalul din Ștefan Vodă fiindcă suferea de o problemă la plămâni. Soția l-a telefonat marți, din taxi, în timp ce venea acasă.

„Eram la serviciu. Am luat mașina și am venit să-i dau cheile. Ludmila era la poartă, mi-a zis să nu mă apropii că îi infectată și că ea deja a chemat salvarea. Am vorbit cu ea de la vreo 10 metri. Am fost telefonat de la serviciu să mergem la un incendiu la Olănești. M-am întors peste mai bine de o oră. Dar soția mea încă stătea pe scăunel la poartă. Aștepta ambulanța care a venit cu întârziere”, ne spune plângând bărbatul.

Ulterior au ținut legătura la telefon. Femeia a fost dusă iar la spitalul din Ștefan Vodă.

„De ce au dus-o la spitalul de unde au trimis-o acasă? Mi-a spus că nici aici, nici cei de la Căușeni nu vor s-o primească. Până la urmă a fost dusă la Căușeni. De acolo m-a telefonat, se liniștise un pic. Mi-a spus că i-au pus mască de oxigen și se simte oleacă mai bine și că va fi transferată la Chișinău. La Chișinău au dus-o la spitalul de Urgență. Am telefonat-o miercuri la 9:30 când ea a coborât din ambulanță. Mi-a spus că are să mă telefoneze când va ajunge în salon. Nu m-a mai sunat însă după… Mi-au spus că a decedat. Cred că putea fi salvată dacă nu o trimiteau acasă”, mai spune bărbatul îndurerat.

Pe moment el își așteaptă copiii care n-au putut să ajungă la funeralii, fiul din România și pe cele două fiice, una venind acasă din Marea Britanie.

Amintim că trei secții ale Spitalului Raional Ștefan Vodă au fost închise după ce trei medici care activau în cadrul acestora s-au infectat cu virusul Covid-19. Este vorba despre un doctor din Secția terapie, altul din Secția consultativă și al treilea - de la chirurgie.

În satul Crocmaz au fost izolați la domiciliu 60 de oameni.

COVID-19 mai face o victimă. O femeie din Ștefan-Vodă a fost înmormântată ieri, iar autoritățile au tăcut