Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a făcut înconjurul țării noastre cu „Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăț” și cu Icoana Maicii Domnului „KaspersKaia”, în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaște ale sfinților din toată lumea, se arată într-un comunicat al Episcopiei din Ungheni.

„Lumea are nevoie de rugăciunea, statul are nevoie de rugăciune, oamenii au nevoie să-și sporească credința și să înmulțească rugăciunea către Dumnezeu-Vindecătorul, către Maica Domnului, Ocrotitoarea noastră și către toți sfinții. 

Punctul de plecare a fost orașul catedră, Ungheni. Apoi, pe cale aeriană, Preasfinția Sa, a înconjurat toată Moldova pe hotarele ei, binecuvântând orașele principale ale țării. Preasfinția Sa a fost însoțit de protoiereul Nicolai BOIAN și protodiaconul Victor ROTARI, clerici ai catedralei episcopale. 

Pe tot parcursul zborului, Preasfințitul PETRU, s-a rugat citind rugăciunea la vreme de epidemie, Acatiste ale Maicii Domnului și Acatiste ale Sfinților, a căror Sfinte Moaște se află puse în Icoana-Chivot. Preasfinția Sa, s-a rugat din suflet ca oamenii să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală și întărire în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19. 

Poporul moldav, s-a bucurat astăzi de o binecuvântare deosebită. Icoana-Chivot, are în centrul ei, o Icoană veche de peste 200 de ani, cu Chipului Maicii Domnului, ,,Kasperscaia”. Anume cu acest Chip al Maicii Domnului, s-a înconjurat orașul Odessa, în timpul războiului. Găsim în istorie că, cu chipul Maicii Domnului, ,,Kasperscaia”, sunt înconjurate orașele și satele, pe timpuri de ciumă, boală, război și necaz”, se arată în comunicat.