Decesul femeii din satul Crocmaz, raionul Ștefan-Vodă, dezvăluit astăzi de DESCHIDE.MD, a fost confirmat de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

„Avem încă o persoană decedată. Anul nașterii 1967, este decedată în cadrul unei instituții medico-sanitare publice din municipiul Chișinău pentru pacienți gravi. Pe lângă COVID-19, persoana suferea și de alte maladii, inclusiv de obezitate și hipertensiune arterială și alte probleme de sănătate”, a spus Dumbrăveanu. 

Deși aceasta a decedat în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie din cauza complicațiilor provocate de temutul virus, autoritățile anunță abia astăzi cazul, după ce DESCHIDE.MD a scris câteva ore mai devreme despre el. 

A doua moarte de COVID-19 la Crocmaz? Primarul: Stăm cu mortul de dimineață și experții de la Chișinău încă n-au ajuns

sssssssssssssssssPrimarul din Crocmaz, Ion Veleșco, a declarat pentru DESCHIDE.MD că femeia fusese anterior externată din Spitalul din Ștefan-Vodă, cu toate că avea simptome evidente de coronavirus. Ajunsă acasă, aceasta a chemat din nou ambulanța și abia atunci medicii au transportat-o la spitalul din Căușeni, acolo unde a și fost testată pozitiv la COVID-19. Ulterior, aceasta s-a stins din viață într-un spital din Chișinău. 

Până acum, în R. Moldova au decedat șase persoane, după ce s-au infectat cu COVID-19.