Coronavirusul a mai făcut o victimă în R.Moldova. O femeie din satul Crocmaz, raionul Ștefan-Vodă, a decedat în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie din cauza complicațiilor provocate de temutul virus. Deși aceasta s-a stins după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19, autoritățile au evitat să facă public acest caz.

A doua moarte de COVID-19 la Crocmaz? Primarul: Stăm cu mortul de dimineață și experții de la Chișinău încă n-au ajuns

Contactat de reporterii DESCHIDE.MD, primarul din Crocmaz, Ion Veleșco, a declarat că femeia fusese anterior externată din Spitalul din Ștefan-Vodă, cu toate că avea simptome evidente de coronavirus. Ajunsă acasă, aceasta a chemat din nou ambulanța și abia atunci medicii au transportat-o la spitalul din Căușeni, acolo unde a și fost testată pozitiv la COVID-19.

ssssssssssssssssssss„Eu personal am vorbit cu dumneaei. După ce a fost externată din spitalul din Ștefan Vodă, ea a ajuns acasă la poartă și se simțea foarte rău. A chemat ambulanța și a fost dusă la spitalul din Căușeni. Acolo a fost testată pozitiv pentru COVID-19, iar noaptea a murit într-un spital din Chișinău. Ieri a fost înmormântată, iar cei 10 oameni care au fost la cimitir sunt în carantină. Mă întrebați de ce a fost trimisă acasă dacă era bolnavă... Aceasta e atitudinea medicilor”, ne-a spus primarul din sat.