Zeci de militari din cadrul batalionul 22 de menținere a păcii și Regimentul Rachete Antiaeriene, alături de polițiști, monitorizează și supraveghează circulația persoanelor și unitățile de transport în orașele Soroca, Ștefan Vodă, precum și în satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă. Despre aceasta a anunțat Alexandru Pînzari, ministrul Apărării, pe pagina sa de Facebook.

„51 militari din Batalionul 22 de menținere a păcii și Regimentul Rachete Antiaeriene au instalat, în seara zilei de ieri, posturi fixe de control la intrările și ieșirile din cele trei localități pentru a monitoriza deplasarea cetățenilor și vehiculelor. În operațiunile de gestionare a circulației sunt implicate și 7 unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale”, scrie Pînzari.

Ministrul Apărării a mai adăugat în posaterea sa că echipe mixte de militari, polițiști și carabinieri continuă patrularea locurilor publice în municipiile Chișinău și Cahul, dar și în mai multe localități din raionul Hîncești, pentru a asigura respectarea de către cetățeni a regimului de carantină și izolare la domiciliu.