Transportul public din capitală, care este gratuit în această perioadă, generează zilnic venituri neîncasate în valoare de 1,7-2 milioane de lei, a precizat primarul general, Ion Ceban, la o conferință de presă. Sunt pierderi pe care le acoperă municipalitatea, transmite IPN.

În contextul măsurilor pentru evitarea răspândirii noului tip de coronavirus, unele rute de transport public au fost reorganizate, iar în 80 de staţii de așteptare colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne verifică încărcătura unităţilor de transport.

Primarul a declarat că transportul public va fi gratuit o perioadă nedeterminată de timp. Dacă perioada de două săptămâni, impusă de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, se va extinde, salariile de bază ale taxatorilor vor fi păstrate.

Ion Ceban a precizat că vor fi făcute modificări în bugetul municipal pentru anul 2020, în legătură cu cheltuielile neplanificate intervenite.

În capitală sunt puse la dispoziţia locuitorilor 321 de troleibuze şi 110 autobuze. În zilele de lucru toate unităţile de transport sunt la linie, iar în zilele de odihnă numărul lor  scade.